Kur Bilgileri

Son Haberler

İran, sonara yakalanmayan 4 yeni denizaltıyı donanmasına kattı.Nükleer programı nedeniyle, uluslararası toplumun yoğun baskısı altında olan İran, yeni inşa ettiği 4 yeni denizaltıyla gövde gösterisi yaptı. Yeni inşa edilen 120 ton ağırlığındaki denizaltılar basına tanıtıldı.

İran Savunma Bakanı General Ahmet Vahidi, geliştirdikleri denizaltının sonara yakalanmadığını, su altı manevra yeteneğinin artırıldığını ve atış gücünün yükseltildiğini bildirdi.

Deniz Kuvvetlerinden gelecek talebe göre daha fazla üretim yapabileceklerini söyleyen Vahidi, "Bugünkü ihtiyacımıza göre dört adedi daha İran Deniz Kuvvetlerine katıldı. Bu denizaltılar ülkenin savunması ve barış için, Umman Denizi ile Basra Körfezinde hizmet verecek" diye konuştu.

Yenileriyle birlikte, donanmadaki denizaltıların sayısı 11'e yükseldi.İran, nükleer programına yönelik olası bir saldırıya sert şekilde karşılık vereceğini söylüyor ve saldırıya uğraması halinde misilleme olarak, dünya genelinde petrol sevkiyatının yüzde 40'ının yapıldığı Hürmüz Boğazı'nı kapatma tehdidinde bulunuyor.

İhracat Rakamları

2010 Bugün Toplamı : $ 73.708.590.000
2009 Bugün Toplamı: $ 62.419.985.000
2010 Eylü Toplamı : $ 2.394.850.000
2009 Eylül Toplamı : $ 1.967.964.000

TİM Linkler

  • tim_danismanlik1 

    Dış Ticaret Danışmanlık Merkezi

    Tıklayın...

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

  • Latest Gadgets

    Tim AB Bülten

    Tim AB Bültenleri için
    Tıklayın...

  • Design Turkey

    Web adresi için Tıklayınız...
  • UlkeMasalari

    İGEME Ülke Masaları

    Tıklayın...

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

Euro bölgesinde üretim canlanıyor PDF Yazdır e-Posta

Euro bölgesi üretim sektörü satın alma müdürleri endeksi (PMI) Şubat'ta 52.4'den 54.2'ye yükseldi. Endeks 30 ayın zirvesinde bulunuyor.Almanya en hızlı büyümeyi gerçekleştirirken Yunanistan geride kaldı.

Almanya iki yılın ardından birinci sırada yer alırken onu Avusturya, Fransa ve Hollanda takip etti.Fakat İspanya, İrlanda ve Yunanistan'da PMI daralma bölgesinde kaldı.