Endüstriyel Tasarım Dünyasına Yön Veren Tasarımcılar İstanbul'da Buluşuyor

Türkiye'de kullanıcıların ihtiyaçlarını gözeten, ihracatta ve ulusal pazarda ürüne katma değer ve rekabetçi üstünlük kazandıran iyi tasarımları ödüllendirmek amacıyla TURQUALITY® Programı dahilinde T.C Ticaret Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu'nun (ETMK) işbirliği ile düzenlenen Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri, 16 Kasım'da sahiplerini bulacak.

Türkiye'de tasarımla markalaşmanın yolunu açmayı hedefleyen Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri'nin bu yılki jürisinde,  dünyaca ünlü yerli ve yabancı endüstriyel tasarımcılar bulunuyor. Bu yıl 7.'si gerçekleştirilen projenin ödül töreni, 16 Kasım 2018 tarihinde Haliç Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılacak.

Dünyaca tanınmış tasarımcılar Design Turkey için gelecek

Design Turkey'nin bu yılki jürisinde yer alan dünyaca ünlü yerli ve yabancı tasarımcılar; Türk tasarımcıların projelerini değerlendirmek üzere, 14-15 Kasım tarihleri arasında İstanbul'da buluşacak.

1800'ün üzerinde sektörel ürün için başvuru yapıldı

Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri'ne tasarımcısı, marka sahibi ya da üreticisi Türk olan ürünler için başvuru yapılabiliyor. Başvurunun www.designturkey.org.tr üzerinden yapıldığı projeye bu yıla kadar 1700'ün üzerinde sektörel ürün başvurusu gerçekleşti. Design Turkey'de ödül alan tasarımların aynı başarıyı uluslararası tasarım ödül organizasyonlarında da gösterdiği geçmiş yıllarda kanıtlanmıştır. Uluslararası organizasyonlarda çeşitli ödüllere değer bulunan Design Turkey ödüllü tasarımların, üretici firmaların marka bilinirliğine ve imajına dolayısıyla ticari başarısına olumlu katkı yaptığı bilinmektedir.

Design Turkey 2018 Endüstriyel Tasarım Ödülleri için başvurular 26 Ekim 2018 Cuma günü 23:59'a kadar devam edecektir.