İnoSuit Bilgi ve Deneyim Paylaşım Toplantısı Bursa'da yoğun ilgi gördü

Türkiye İhracatçılar Meclisi, 11 Temmuz 2018 tarihinde Bursa'da Uludağ İhracatçı Birlikleri'nde yüze yakın firma temsilcisinin ve mentorun katılımıyla “İNOVASYON AMA NASIL?” konulu bir toplantı gerçekleştirdi.

Bursa ve çevre illerden yoğun ilginin gösterildiği toplantının açılış konuşmasını OİB YK üyesi Ömer Burhanoğlu yaptı.

Burhanoğlu yaptığı konuşmada, Farplas olarak inovasyonu öncelik olarak belirlediklerini ve inovasyon sürecinin kendi kendine işleyen bir süreç olmasını istediklerini belirtti. Geçen sene strateji alanında İnovalig'de birincilik ödülü aldıkları söyleyen Burhanoğlu, “Bugün Farplas'ta strateji konuşulacağı zaman İnovasyon konuşuluyor” dedi.

İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentorluk Programı Danışmanı Dr. Umut Ekmekçi tarafından “İNOVASYON, AMA NASIL?” konulu bir sunum gerçekleştirildi.

Diğer taraftan İnoSuit Programı katılımcısı firma ve mentorlar başarı hikâyelerini aktarma fırsatı buldu.

Toplantıda sunum yapan Umut Ekmekçi; sürdürülebilir inovasyon için sistematik yönetimin önemini vurguladı.

Farplas İnovasyon Direktörü İffet İyigün Meydanlı ise stratejik büyüme hedefleri ile İnovasyon hedeflerinin örtüşmesi ve proje portföyünde farklı alanlardan projelerin yer almasının önemine dikkat çekti.

Martur AR-GE Direktörü Recep Kurt ise İnoSuit Programı ile firma olarak fikir üretme, kurumsal hafızanın geliştirilmesi, kısıtlı insan kaynağı ve mali kaynakların etkin kullanımı açılarından ciddi kazanımlar elde ettiklerini ifade etti.

Bugüne kadar İSO 500'deki firmaların yüzde 8,7'sinin, TİM'in en fazla ihracat yapan 500 firmasının ise yüzde 6,4'ü İnoSuit programına katıldı.

Bu sayıyı daha da arttırmak için İnoSuit Programının 1 Ekim 2018'de başlayacak yeni döneminin başvuruları 31 Temmuz 2018 tarihine kadar alınmaya devam edecek.

Başvuru için; http://www.tim.org.tr/tr/inosuit-inovasyon-odakli-mentorluk-programi-inosuit-inovasyon-odakli-mentorluk-programi.html