İnoSuit Bilgi ve Deneyim Paylaşım Toplantısı İzmir'de yoğun ilgi gördü

Türkiye İhracatçılar Meclisi, 18 Mayıs 2018 tarihinde İstanbul dışında ilk defa Ege İhracatçı Birlikleri'nde (İzmir) yüze yakın firma temsilcisinin ve mentorun katılımıyla “İNOVASYON AMA NASIL?” konulu bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıya çoğunluğu İzmir başta olmak üzere Manisa, Aydın gibi Ege'nin farklı illerinden yüze yakın firma temsilcisi ve mentor katıldı.

TİM Genel Sekreteri Dr. H. Bader Arslan ve EİB Genel Sekreteri İ. Cumhur İşbırakmaz'ın açılış konuşmaları ile başlayan toplantı, İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentorluk Program Akademik Koordinatörü Dr. Merih Pasin tarafından “İNOVASYON, AMA NASIL?” konulu bir sunum gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasında TİM Genel Sekreteri Dr. H. Bader Arslan bu zamana kadar programa başvuran firmaların yaklaşık yüzde 10'unun İzmir'den olduğunu ve bu durumdan memnun olduklarını belirterek,  katma değerli ihracatın önemine dikkat çekti. Arslan, daha fazla firmaya İnoSuit programına katılmaları yönünde çağrıda bulundu.

Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri İ. Cumhur İşbırakmaz ise inovasyonun günümüzde vazgeçilmez olduğunu belirtirken TİM ve İhracatçı Birliklerinin inovasyona verdiği öneme dikkat çekti.

Diğer taraftan İnoSuit Programı katılımcısı firma ve mentorlar başarı hikâyelerini aktarma fırsatı buldu.

İnoSuit Programının 1 Temmuz 2018'de başlayacak yeni döneminin başvuruları 21 Mayıs 2018 tarihine kadar alınmaya devam edecek.

Başvuru için; http://www.tim.org.tr/tr/inosuit-inovasyon-odakli-mentorluk-programi-inosuit-inovasyon-odakli-mentorluk-programi.html