Kansere çözüm getiren Türk girişimciye birincilik ödülü

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda düzenlediği ve bu yıl yeni girişimlere fırsat sunmayı amaçlayan Born Global'ı dahil eden Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası kapsamında Pitching Yarışması düzenledi. Yerli ve yabancı 120 girişimcinin final için kıyasıya yarıştığı Pitching'de, 12 finalist arasından dereceye girenlere toplam 350 bin TL ve 90 bin TL para ödülü verildi.

Yarışmada Ulusal kategoride birinciliğe Geen projesiyle Arda Deniz Dokuzoğlu layık görüldü. Kanser gibi ölümcül hastalıklara mühendislik ürünleriyle tedavi getiren Geen projesinde, geliştirilen akıllı onkolitik virüsler sayesinde kanserli hücreleri yok edilmesi, sağlıklı hücreleri korunması ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi sağlanıyor. Proje ile gelecekte 190 milyar dolara ulaşacak olan pazarın yüzde 10'una ulaşılması planlanıyor. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Kanser ilaçları dünyanın en pahalı ilaçları. Geen projesinin bir an önce ürüne dönüşmesini arzu ediyoruz” dedi.

Yarışmanın Global kategorisinde birinci ise İngiltere'den katılan Countly projesiyle Görkem Çetin oldu. Oyun alanında güvenilir veri mobil analizi yazılımı geliştiren Countly, kısa zamanda alanında dünyanın en büyük yedinci şirketi olması ile öne çıkıyor. Intel'in satın almak için teklif götürdüğü ve Lufthansa ve Emirates gibi havayolu şirketlerinin de çalıştığı Countly, yılda 1 milyon dolara yakın ciro gerçekleştiriyor. Dereceye girenlere ayrıca ayrıca 15 bin TL kredi desteği ile teknoloji, mentorluk ve pazarlama destekleri de sunulacak.

Pitching Yarışması

Global Kategori Derece Sahipleri

Birincilik Ödülü -Görkem Çetin / Countly (İngiltere)

Oyun alanında güvenilir veri mobil analizi yazılımı geliştirdi. Intel'in satın almak için teklif götürdüğü ve Lufthansa ve Emirates gibi havayolu şirketlerinin de çalıştığı Countly, kısa zamanda alanında dünyanın en büyük yedinci şirketi oldu. Yılda 1 milyon dolara yakın ciro gerçekleştiriyor.

İkincilik Ödülü - Ahmad Al-Hidig / Hey Doc projesi

Tüm dünyada acil olmayan hastalıklar konusunda hastaları iki dakika içinde doktorlarla buluşturuyor ve danışmanlık hizmeti sunuyor. Kırsal kesimde yaşayanlar ve mültecilere yüksek kaliteli sağlık hizmeti vermeyi de amaçlıyor. 2021'ye kadar kullanıcı sayısını 15 milyona çıkarmayı hedefliyor.

Üçüncülük Ödülü - Andreas Senjaya / i-Grow

Atıl durumdaki tarım alanlarından dünyanın en büyük organik çiftliğini kurması ile öne çıkan i-Grow, pek çok işsiz çiftiye gelir kapısı yarattı. Proje ile örnek olarak Endonezya'da iki yıl önce muz ekimi yapılan tarladan çiftçiler her ay 20 ton muz hasadı yapar hale geldi.

Ulusal Kategori Derece Sahipleri

Birincilik Ödülü-Arda Deniz Dokuzoğlu / Geen

Kanser gibi ölümcül hastalıklara mühendislik ürünleriyle tedavi getiren projede, geliştirilen akıllı onkolitik virüsler sayesinde kanserli hücrelerin yok edilmesi, sağlıklı hücrelerin korunması ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi sağlanıyor. Proje ile gelecekte 190 milyar dolara ulaşacak olan pazarın yüzde 10'una ulaşılması planlanıyor.

İkincilik Ödülü - Emrah İnanç /Taşeron Bankası

Proje, işlerinin yüzde 98'ini taşeron firmalara yaptıran inşaat sektöründe müteahhitlere dünyanın en büyük taşeron havuzundan faydalanma imkanı sunuyor. Proje, 1 Ocak'tan itibaren inşaat malzemesi tedarik hizmeti de sunacak.

Üçüncülük Ödülü - Mehmet Imrak / Taglette

Perakende markalarının üretimden satışa tüm ürünlerini tüm aşamalarını takip etmelerine imkan tanıyan proje, mobil teknoloji ile müşterilere kasaya gitmeden ödeme kolaylığı sağlarken, markalara da kayıp çalıntı ve stok maliyetlerini azaltma imkanı getiriyor.

İNOVASYON VE GİRİŞİMCİLİK HAFTASI FOTOĞRAFLARI;

BİRİNCİ GÜN İÇİN TIKLAYINIZ