Millet tercihini istikrardan yana yaptı

Türkiye demokrasiye olan inancını, bugün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimlerinde vatandaşlarının yüksek katılımı ile bir kez daha göstermiştir.

Milletimiz bu seçimlerde de iradesini ortaya koymuş ve tercihini istikrardan yana yapmıştır. Seçim sonucunda ortaya çıkan tabloda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin seçilmiş İlk Cumhurbaşkanı olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı ve TBMM Genel Seçimleri'nde çoğunluk sandalye sayısına ulaşan Ak Parti-MHP birlikteliğinden oluşan Cumhur İttifakı'nı ihracat ailesi olarak tebrik ediyoruz.

Seçime katılan ve TBMM'de temsil şansı bulan siyasi partilerimize de başarılar diliyoruz.

Erken seçim kararının, mevcut belirsizliğin ve yeni yönetim sistemimizin tam anlamıyla uygulanması için gerekliliğine dikkat çektiğimiz gibi bürokrasinin azaltılması başta olmak üzere yeni sistemin vadettiği yeniliklerin de takipçisi olmayı sürdüreceğiz.

Başarılı geçen seçim döneminin ardından ihracat ailesi olarak beklentimiz her zamanki gibi istikrarlı bir 5 yıllık dönem ve hızlı karar alınmasını sağlayacak yeni sistemin bileşenlerinin tam anlamıyla uygulanması olacaktır.

Bizler de ekonominin en önemli aktörlerinden biri olarak yeni yönetimle yapıcı ve uyumlu çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Seçim sonuçlarının Türkiye için hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Mehmet Büyükekşi

TİM Başkanı