TİM, TÜRKİYE'NİN İNOVASYON ŞAMPİYONLARINI BELİRLEDİĞİ İnovaLİG'İN KAYITLARI DEVAM EDİYOR

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türkiye'nin ilk inovasyon geliştirme programı olan İnovaLİG, 6. senesinde başvuruları www.inovalig.com adresinden alınmaya başladı.

TİM'in uluslararası yönetim danışmanlık firması IMP3rove Academy işbirliğiyle gerçekleştirdiği İnovaLİG'e İlk yılında 460 firma, 2015 yılında 488 firma, 2016 yılında 761 firma, 2017 yılında 971 firma ve 2018 yılında 1.216 firma www.inovalig.com web sitesi üzerinden ön kayıt yaptırıp İnovaLİG'e başvurdu.

Başvuru sürecini tamamlayan firmalar, www.improve-innovation.eu web sitesi üzerinden IMP³rove metodolojisine dayanan inovasyonun 5 ana kategorisinde (İnovasyon Stratejisi, İnovasyon Organizasyonu ve Kültürü, İnovasyon Döngüsü, İnovasyon Kaynakları, İnovasyon Sonuçları) İnovasyon Değerlendirme Anketini tamamlayıp İnovaLİG'te yarışıyor.

• İnovasyon Stratejisi kategorisinde firmanın inovasyon vizyonu, projeleri, sürdürülebilirlik, şirket içindeki fikirlerin ticarileştirilmesi başlıkları altında değerlendirme yapılıyor.
  • İnovasyon Organizasyon ve Kültürü kategorisinde inovasyon için kültürel hazırlık ve kapasite, şirket dışı iş birlikleri ve yoğunluğu kapsamında değerlendirme yapılıyor.
  • İnovasyon Döngüsü kategorisinde inovasyon süreci, projelerin başarıları, geri bildirim ve fikir yönetimi başlıkları ele alınıyor.
  • İnovasyon Kaynakları kategorisinde teşvikler ve ödüller, patentler, tasarım yönetimi gibi konularda değerlendirme yapılıyor.
  • İnovasyon Sonuçları kategorisinde ise gelir, karlılık, maliyet azaltma ve çalışan sayısına ilişkin sonuçlar değerlendiriliyor.

Ankete katılan her bir firmaya 350€ değerinde olan yaklaşık 100 sayfalık inovasyon raporu ücretsiz olarak gönderiliyor. IMP³rove anketini tamamlayan tüm firmalar dünyada 80 ülkeden 7.500 küresel firmanın yer aldığı sistem içerisindeki konumlarını ücretsiz olarak kıyas analizi raporu ile görme şansına sahip oluyor.

İnovaLİG şampiyonları her yıl ödüllerini “Türkiye İnovasyon Haftası” kapsamında düzenlenen İnovaLİG Ödül Töreni'nde alıyor.

İnovaLİG 2018 şampiyonları 5 farklı kategoride ödüllerini, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın teşrifleriyle 3-4 Mayıs 2019 tarihleri arasında, İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen “Türkiye İnovasyon Haftası” etkinliği kapsamında yapılan “İnovaLİG 2018 Ödül Töreni”nde aldılar. Ankete katılarak inovasyon raporlarını teslim alan tüm katılımcı firmalara İnovaLİG Üstün Başarı Sertifikaları gönderildi.

2018 yılı ve geçmiş yıllar İnovaLİG Şampiyonları hakkında detaylı bilgiye http://inovalig.com/Main/Champion adresinden ulaşılabiliyor.

İnovaLİG'e Neden Başvurmalısınız?

• 5 farklı kategoride ilk 3 firmaya Türkiye İnovasyon Haftası'nda ödül
  • 350 Euro bedelindeki kıyas analizi raporunu ücretsiz alma imkânı
  • TİM yayınları ve ilgili tüm sosyal medya platformlarında yer alma imkânı
  • Yıl boyunca gerçekleştirilen ulusal ve uluslararası etkinliklerde temsil
  • İnovasyon odaklı yurt dışı heyet ve programlarda temsil
  • Kıyas analizi raporunu tamamlayan tüm firmalara sertifika
  • Türkiye İnovasyon Haftası'nda şampiyon firmalara stant açma ve tanıtım yapma imkânı
  • Yıllar itibariyle hem sektör hem Dünya genelindeki konumunu takip edebilme ve firmanın inovasyon yetkinliklerini interaktif bir platformda geliştirme imkânı
  • İnovaLİG web sitesinde 5 farklı kategorideki şampiyonların tanıtım bilgileri arasında yer alma imkânı
  • Yarışmamıza eğer varsa tüm iştirak şirketleri ile ayrı ayrı başvurursanız, firmalarınız arası kıyaslama analizi yapma imkânı

İnovaLİG'in Başarı Hikayeleri Nelerdir?

İnovasyon Stratejisi, İnovasyon Organizasyon ve Kültürü, İnovasyon Sonuçları, İnovasyon Döngüsü ve İnovasyon Kaynakları olmak üzere 5 farklı kategoride çok sayıda başarı hikâyesi bulunuyor.

İnovasyon Stratejisinde 2018 yılında şampiyon olan TÜPRAŞ İSO 500 sıralamasında yıllardır 1. Büyük Sanayi Kuruluşu ve TİM 2017 İhracatta İlk 1.000 Firma sıralamasında 5. Büyük İhracatçısıdır. Son 11 yılda 5,8 milyar $ yatırımla, Dünya'nın en yüksek Nelson Kompleksiteye sahip rafinerilerden biri olmuştur.

Wiser Wash tekniği ile ürettiği ürünleri dünyanın önde gelen giyim markası Pepe Jeans'e satan ve söz konusu denimle tasarlanan ürün etiketlerine kendi markasını ekletmeyi de başaran Wiser Wash, 2018 yılında İnovasyon Organizasyonu ve Kültürü şampiyonu oldu. (Wiser Wash tekniği ile yapılan üretimde Ozon gazı (o3) ile denim yıkama yapılabilirken işlem sonucun havaya fabrika atığı olarak oksijen (o2) salınmaktadır.)

İnovasyon Döngüsü Şampiyonu Asis Otomasyon Türkiye'de akaryakıt dağıtım sektöründe %100 yerli sermaye ile %100 yerli çözümler sunan en büyük firma haline gelmiş, 43 adet Marka Tescil Belgesi ve 16 adet Patent, Yerli Malı Belgesi, TÜR (Teknolojik Ürün) Belgesi sahibidir.

Türkiye'nin en önde gelen yazılım yoğun savunma sanayi firması olarak. 36 yıldır ülkemize ASGER (Artırılmış & Sanal Gerçeklik Gözetleme Sistemi) , OYMES ( Orman Yanginlarıyla Mücadele Simülatörü) , AstarUS (İstihbarat Analiz Yazılımı) gibi Yerli ve Milli çözümler sunan Havelsan İnovasyon Kaynakları şampiyonu oldu.

İnovasyon Sonuçları kategorisinde şampiyon olan Estaş Eksantrik Sanayi Ar-Ge'ye 6,5 Milyon TL bütçe ayırarak 2011 yılından 2018 yılına kadar toplam 466 adet Ar-Ge projesi yapmış ve 13 patent ve 8 faydalı model tescili sahibidir. Renault, Ford, Fiat gibi dünyanın en büyük otomotiv firmaları için üretim yaparak 34 ülkeye ihracatı vardır.

.İnovaLİG 2019 Süreç Akışı