TİM'in Ankara temasları devam ediyor: İhracatçılarımıza desteğimizi artıracağız

TİM Başkanı İsmail Gülle, Başkanvekilleri ve Yönetim Kurulu ile Denetim Kurulu Üyelerinden oluşan TİM Heyeti, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur ve Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya'yı makamlarında ziyaret etti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Hükümet ile uyum içerisinde çalışmalarını yürütmek, fikir alışverişinde bulunmak ve yeni görevlerinde tebrik ziyaretlerine Ankara'da devam ediyor.

Başkan Gülle ve TİM Heyeti, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur ve Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya'yı makamlarında ziyaret etti.

Eximbank daha etkin bir yapıya kavuşturulacak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak toplantı sonrası yayınladığı mesajında “TİM Yönetim Kurulu ile oldukça verimli bir toplantı gerçekleştirdik. İhracatı artırmaya yönelik politikalarımız kapsamında görüş alışverişinde bulunduk. Yeni dönemde daha etkin bir yapıya kavuşturacağımız Eximbank ile ihracatçılarımıza desteğimizi artıracağız” ifadelerini kullandı.

Görüşmedeki ana gündem maddelerinden biri de ihracatın ithalatı karşılama oranının yükseltilmesi için ağırlık verilmesi gereken alanlar oldu. Bu kapsamda Bakan Albayrak, "İhracatçımızın, özellikle ithal ara maddelerin Türkiye'de üretilmesini sağlaması önemli" dedi.

Bakan Albayrak, bu kapsamda bir strateji için bakanlık olarak sizlere gerekli desteği vermeye hazırız. Yeni ekonomi yaklaşımımızda, harcama ve yatırımlarımızda öncelikli 3 alanımızın birisi ihracatı artırma hedefini karşılamak olacak. Yatırımları ihracatı artırma, teknolojik ürün üretme ve cari açığı azaltma hedeflerine karşılık verip vermediğine göre değerlendirecek, karşılık verenleri önceleyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Albayrak, yeni dönemde özellikle Eximbank'ın çok daha etkin bir yapıya kavuşturulacağını ve ihracatçıya verilen desteğin daha ileri taşınacağını da kaydetti.

İlgili Fotoğraflar