Doğa Dostu Firma; Mikrohes

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin de takip ettiği Mikrohes Ar-Ge İnovasyon Enerji Ltd.Şti. firması, Kocaeli Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde faaliyet gösteren KOÜ TEKNOPARK firmasıdır. Firma, aldığı mühendislik eğitimi, edindiği tecrübeler ve kazanmış olduğu analitik düşünme yeteneğini kullanarak, yenilikçi, üretken mühendislik bilincini yerleştiren ve uygulama geçiren bir Ar-Ge firmasıdır. Amaçları yerli mühendislik çalışmaları yaparak, temiz enerji alanında bilgi birikimi elde etmek ve yerli kaynakların kullanılması, yerli üretim alanlarının açılmasına öncülük ederek milli değerlerimize katkı sağlamaktır.

Mikrohes Ar-Ge; 2010 yılında 2.2MW HES iş bitirmesine sahip, Türkiye Yenilenebilir Enerji piyasası altyapısını inşaa etme konusunda verimli bir tasarımcı ve yüklenici olma hedefi ile kurulmuştur. KOÜ Teknopark 'ta 2013 yılı itibarı ile doğa dostu teknoloji olan Arşimet Burgu Türbin sistemi konusunda Ar-Ge ve İnovatif çalışmalarıyla yenilenebilir ve alternatif enerji üretim tekniklerinin geliştirilmesi alanında ülkenin öncü şirketlerinden olmayı hedeflemiştir.

Doğa ve balık dostu teknoloji..

Firma hedefi, Ekolojik dengeyi bozmadan alçak düşü ve/veya debili akarsulardan elde edilmemiş potansiyel enerjiyi elektrik enerjisine çevirmektir.

Doğa ve balık dostu olan bu sitem suyu yatağından ayırmaz, suyun oksijen miktarını artırdığı için suyu temizler. Balıklar sistemin içinden zarar görmeden hareket edebilir. Bu sistem için cansuyu ve balık geçidi gerekmez. Bölgedeki ağaç ve bitki örtüsüne zarar vermez. Daha az hafriyat ve daha az betonarme yapı avantajı sağlar. Üstelik tarihi dokunun korunması ve ekolojik düzenin korunmasına da katkıda bulunur.

Düşük operasyon gideri, Düşük Debide yüksek verimli Teknoloji..

Sistem geleneksel HES'lere  göre daha az maliyetlidir. Tasarlanan proje su debisi, mevsimsel değişimi nedeniyle %80 azalması ve/veya %20 artmasında dahi sistemden yüksek verimde elektrik üretimine devam eder. Firma tarafından geliştirilen elektromekanik sistem Endüstri 4.0. teknolojisi ile elektrik üretir. Kurulan tesisin bakım ve işletme maliyeti çok düşüktür.

Kendi elektriğini kendin üret..

Sistem 0,1-10 (m3/sn) su debisi ve 1-10 (metre) kot farkı olan tüm dereler kullanılabilir. Bu sistemle bir türbin ile maksimum 300 kW enerji üretilebilir, paralel veya seri şekilde yerleştirerek MW cinsinden değerler elde edilebilir. Yatırım geri dönüş süresi 2-6 yıldır.

Kendi iç ihtiyaç ektiriğini üretip fazlasını satmak isteyen tüm özel ve tüzel kişiler bu sistemi düşünmelidir. Bu yatırımcılar arasında Belediyeler, Su ve Kanalizasyon İdareleri, Enerji Kooperatifleri, Köy birlikleri, Organize Sanayi Bölgeleri, Sulama Birlikleri, Hidroelektrik Santraller, Alabalık Üretim tesisleri, Tarım ve Turizm İşletmeleri, Maden İşletmeleri  1,0 MW'a kadar olan Lisans gerektirmeyen ticari sistemler kurulabileceklerdir.

İlgili Fotoğraflar

Bu sayfa en son 16 Mayıs 2017 Salı tarihinde güncellenmiştir.