Eximbank 2. Şubesini Denizli'ye açtı

Türk Eximbank'ın ikinci şubesi Denizli'de Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de katıldığı bir törenle açıldı.  DENİB hizmet binasında düzenlenen açılış törenine, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin yanı sıra, eşi Ayşen Zeybekci, Vali Ahmet Altıparmak,Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi,  TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ile çok sayıda ihracatçı işadamı katıldı.

İstihdam için yüzde 6 büyümeliyiz

Eximbank Denizli Şubesi'nin açılış törenine katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, törende yaptığı konuşmasında Denizlili işadamlarına seslendi.  Türkiye'nin ihracata dayalı büyümede fikir birliğine vardığını vurgulayan Bakan  Zeybekci, “Türkiye'nin büyüme oranı yüzde 6'lara çıkmak zorunda. Ancak o zaman her yıl 1 milyon kişiye istihdam sağlayabiliriz. Birilerinin 'orta gelir tuzağı' bizim ise 'orta ihracat tuzağı' dediğimiz tuzağa düşmemek için ihracatımızı artırmalıyız. Ama bu büyümeyi gerçekleştirmek için ihtiyaç duyduğumuz finansmanı kendi tasarruflarımızla gerçekleştiremiyoruz. Ya yabancı sermaye ya da borç temin edeceğiz. Son dönemlerde 4-5 yıl içinde ihracatımız 140 milyar dolar -150 milyar dolar aralığında dönmeye başladı" dedi.

İhracatı artırmak için artık yeni şeyler söylemek gerektiğini vurgulayan Bakan Zeybekci,   “Artık yeni şeyler gerçekleştirmek gerekiyor. Bakanlık olarak, hükümet olarak son  bir kaç yılda ihracat seferberliği başlattık. Bununla ilgili tedbirlerimiz var. Geleneksel ihracat destekleri başta olmak üzere bir çok teşviki  hayata geçirdik. Yeni dönemde yeni ürünler yapmak gerekiyor, yüksek teknolojileri  üretmek zorundayız. Bununla ilgili desteklerimiz var. Diğer desteğimiz finansman desteğimiz. Eximbank ihracatın yüzde 26'sını destekler duruma gelecek. Yıl sonuna kadar Eximbank, Güney Kore'den sonra en çok destek sağladığı 2. Ülke konumundan 1 ülke konumuna gelecek” diye konuştu.

Büyükekşi: Eximbank'tan daha fazla yararlanacağız

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Eximbank Denizli Şubesi'nin açılış konuşmasında Eximbank'ın  yeniden Ekonomi Bakanlığı'na bağlanmasıyla birlikte sermaye artırımına gittiğini Belirterek, “Eximbank sermayesini 33 milyar dolardan 40 milyar dolara çıkardı. Bu da biz ihracatçıların daha fazla kredi imkanı demektir. Ayrıca, İşadamlarına sunulan yeşil pasaport uygulamasının hayata geçirilmiş olması da bizleri sevindirdi” dedi.

Büyükekşi, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'ye teşekkür ettiği konuşmasını “15 yıldan beri söylediğimiz İhracat Kredi Garanti Fonu nihayet hayata geçirildi. Yine aynı şekilde yeşil pasaport uygulaması da Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci'nin ısrarlarıyla uygulamaya konuldu. Ben bunun için kendisine teşekkür ediyorum” diye devam etti.

Eximbank Denizli Şubesi'ne ev sahipliği yapan DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ise konuşmasında, “Eximbank'ın ihracatçı için yalnızca çalıştığı bir banka değil, ortağımızdır” diyerek  Eximbank Denizli Şubesi'nin açılmış olmasının ihracatçı için büyük önem taşıdığını belirtti.

Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Denizli'de hizmet veren 1071 ihracatçı'dan 300'ü ile çalıştıklarınıaçıkladı. Denizli Şubesi'nin açılmasıyla birlikte 1071 firmanın tamamı ile çalışmayı hedeflerini de söyleyen Yıldırım,  şube çalışmalarını 5 ay gibi kısa bir sürede gerçekleştirdiklerini belirtti.

İlgili Fotoğraflar

Bu sayfa 7 Nisan 2017 Cuma tarihinde yayınlanmıştır.