‘Sürdürülebilir İş Ödülleri' için son başvuru tarihi 15 Ağustos

Yılın başarılı sürdürülebilir iş modellerini ödüllendiren Sürdürülebilir İş Ödülleri için başvurular başladı. Bu yıl dördüncü kez düzenlenen ödüller için başvurular 15 Ağustos'a kadar sürecek.

Bu yıl başvurulara Sürdürülebilirlik Raporu ve Sürdürülebilir İnovasyon kategorileri de eklenirken, Büyük Ölçekli firmaların yanı sıra KOBİ, Startup ve Yerel Yönetimler de alt kategori olarak değerlendirilecek. Ödül kazananlar, Ekim ayında düzenlenecek törende açıklanacak.

Türkiye'de, iş dünyasında sürdürülebilir iş modellerinin yerleşimi, gelişimi ve yaşam şeklinin yaygınlaştırılması için global bir yaklaşımla çalışan Sürdürülebilirlik Akademisi, alanında örnek olan kurumları bu yıl da 'Sürdürülebilir İş Ödülü' ile onurlandırıyor.

Sürdürülebilir İş Ödülleri ile sürdürülebilir iş modellerine geçişi hızlandırmak ve önemli etkiler yaratmış kurumların sosyal, ekonomik ve çevresel konulardaki projelerini öne çıkararak, başarılı projeleri geniş kitleler ile paylaşmak ve bu projelerin rol model olmasını sağlayarak değişimi teşvik etmek amaçlanıyor.

Bu yıl dördüncü kez düzenlenen Sürdürülebilir İş Ödülleri için 2 Mayıs'ta başlayan başvuru süreci, 15 Ağustos'a kadar devam edecek. Sürdürülebilir İş Ödülleri'nde değerlendirme yapacak jüri üyeleri, Türkiye'nin alanında lider isimlerinden oluşuyor.

Sürdürülebilirlik Raporu ve Sürdürülebilir İnovasyon kategorileri eklendi

İş dünyasının farklı alanlarındaki yeni iş modellerinin ödüllendirildiği Sürdürülebilir İş Ödülleri; Karbon ve Enerji Yönetimi, Su Yönetimi, Sosyal Etki, Sürdürülebilirlik İletişimi, İş birliği, Tedarik Zinciri Yönetimi, Atık Yönetimi, Çeşitlilik ve Dahil Etme, Start-Up ve bu yıl ilk kez eklenen Sürdürülebilirlik Raporu ve Sürdürülebilir İnovasyon kategorilerinde verilecek.

Yerel yönetimler ayrı kategoride değerlendirilecek

Sürdürülebilir İş Ödülleri'ne merkezi ve/veya işletme yeri Türkiye sınırları içerisinde bulunan tüzel kişiliğe sahip KOBİ'ler, büyük ölçekli işletmeler, start-uplar ve yerel yönetimler başvurabiliyor. Sürdürülebilir İş Ödülleri başvuruları http://surdurulebilirisodulleri.com/2017/ sitesi aracılığıyla yapılabiliyor.

Sürdürülebilir İş Ödüllerini kazananlar, Ekim ayında düzenlenecek törende açıklanacak.

Sürdürülebilirlik Akademisi Hakkında:

Sürdürülebilirlik Akademisi, sürdürülebilir gelecek ve kalkınma için iş dünyasında sürdürülebilirlik dönüşümünü hızlandırmada öncü olmak misyonu ile ekonomik, toplumsal ve çevresel sürdürülebilirlik ile ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapmak amacı ile kurulmuş kar amacı gütmeyen bir sosyal girişimdir. Türkiye'de, iş dünyasında sürdürülebilir iş modellerininin yerleşimi, gelişimi ve toplumda sürdürülebilir yaşam şeklinin gelişimi için global yaklaşımla sürdürülebilirlik çalışmaları yapan Sürdürülebilirlik Akademisi; güçlü sürdürülebilirlik platformları yaratarak bu alanda önderlik yapmaktadır. Bu kapsamda Sürdürülebilirlik Akademisi, sürdürülebilir gelecek için çalışan ve iş süreçlerine sürdürülebilirliği yerleştiren ve yerleştirmeyi hedefleyen ulusal ve uluslararası kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve devlet iş birliğiyle; araştırmalar, konferanslar, seminerler, workshoplar, kurumsal eğitim çalışmaları, sosyal sorumluluk projeleri ile danışmanlık ve üniversite gençliğine yönelik bilgilendirme çalışmalarını yürütmektedir. Sürdürülebilirlik Akademisi, gerçekleştirdiği tüm çalışmalarının karbon ayak izlerini silmektedir.

Bu sayfa 3 Temmuz 2017 Pazartesi tarihinde yayınlanmıştır.