TİM-TEB Girişim Evi

TİM-TEB Girişim Evleri'nin amacı, bulunduğu illerde, yenilikçi, yüksek katma değerli ve ihracat potansiyeline de sahip girişimcileri ve girişimci işletmeleri geliştirme ve güçlendirmektir. 2013 yılında Türk Ekonomi Bankası tarafından ilk adımı İstanbul'da atılan Girişim Evi modeli, 2015 yılında Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin katılım ile ülkemizin farklı köşelerine yayılmaya başlamıştır. Kısa bir sürede, yoğun çalışmalar sonucunda 10 ilde faaliyet gösterme hedefine ulaşan TİM-TEB Girişim Evleri, bugün ülkemizin girişimcilik, teknoloji ve ihracat alanlarında gelişme mücadelesine katkı vermektedir.

TİM-TEB Girişim Evleri, yeni kurulan girişimler için kuluçka merkezi olarak verdiği hizmetler yanında mevcut teknoloji firmalarının ihtiyaç duyduğu iş yönetimi hizmetlerini de sunmaktadır. Bu yönüyle özellikle çeşitli devlet destekleri ile kurulmuş teknoloji firmalarının kalıcı ve güçlü şirketlere dönüşmesini önemli bir misyon olarak görmektedir. TİM-TEB Girişim Evleri iş modeli, ülkemizin ihtiyaçlarına en uygun danışmanlık ve eğitim uygulamaları ile sürekli geliştirilmektedir. Kuruluş döneminde 3 program türü ile hizmetler yürütülürken, bugün, yeni kurulan startup işletmelerinden, teknolojik ürünler ihraç eden büyük işletmelere kadar geniş bir hedef kitle için 11 tür uygulama programına ulaşılmıştır.

Girişimciler finansman, kamu desteklerine ulaşma, ihracatı başlatma ve geliştirme, inovatif ürünlerini yurt içi ve yurt dışı platformlara sunma, teknoloji firmasını daha ileri seviyelere büyütme gibi konularda aradıkları desteklere TİM-TEB Girişim Evleri aracılığıyla etkili bir biçimde ulaşabilmektedir. Oluşturduğu iş modeli ve güçlü iş ortaklarıyla TİM-TEB Girişim Evleri, açıldıkları illerde girişimcilik potansiyelini geliştirmeye yönelik faaliyetlerin merkezi olmuştur.

Girişim Evleri

• Girişimcilik potansiyelini ortaya çıkarır ve yaygınlaştırır.
  • Devlet desteklerine etkili bir şekilde ulaşmayı sağlar.
  • Teknoloji firmalarının büyümesini ve ihracat çabalarını destekler.
  • Üniversitelerde girişimci yetiştirir.
  • Yeni kurulan şirketlerin başarısını arttırır.
  • Teknoloji firmalarının girişimciliğini geliştirir.
  • Yenilikçi ürün ve hizmetlerin yurtiçi ve yurtdışı platformlara ulaşmasını sağlar.
  • Girişimci ve teknoloji firmalarının finansal ihtiyaçlarını yenilikçi çözümlerle yönlendirir.
  • İş dünyası ile girişimcilerin iş birliğini geliştirir.
  • Yatırımcı potansiyelini artırır, girişimci-yatırımcı ilişkilerini destekler.

Girişim Evleri'nin Bulunduğu İller:

1. İstanbul
  2. İzmir