Buğday, Arpa ve Mısırda Gümrük Vergisi Yüzde 130 Oldu
25 Nisan 2023 tarihli Resmi Gazete'de yer alan 7167 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile gıda ürünlerine ilişkin olarak ithalat rejimi kararı kapsamında gümrük vergisi oranlarında düzenleme yapıldı.
Karar ile buğday, arpa ve mısır ithalatında gümrük vergisi yüzde 130'a yükseltildi. Hasat dönemi öncesinde alınan karar gereğince ithalat rejimi uygulamasına göre buğday, arpa ve mısır ithalatında gümrük vergisi yüzde sıfırdan yüzde 130'a yükseltilmiş oldu.
1/5/2023 tarihinde yürürlüğe girecek olan söz konusu Karara https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2023/04/20230425-15.pdf bağlantısından erişim sağlanmaktadır.
Süresi 2026'nın İlk Yarısında Dolacak Dampinge Karşı Önlemler İlan Edildi
Deprem Bölgesinde Mücbir Sebep Hali 30 Kasım'a Uzatıldı
İşsizlik Sigortası Fonu'nda Yeni Karar: Prim Geliri Oranı Yüzde 50'ye Çıkarıldı
Mısır İthalatında 500 Bin Tonluk Tarife Kontenjanı Açıldı
Kredi Kartı İşlemlerinde Yeni Düzenleme Yapıldı
Düzenli Gemi Seferlerine İlişkin Esaslarda Düzenleme Yapıldı
Dijital Dönüşüm Programı Tebliğinde Düzenleme Yapıldı
28. Hainan Uluslararası Tropikal Tarım Ürünleri Kış Fuarı
Yumurta İhracatı Kayda Bağlandı
Yeşil Dönüşüm Destek Programı'na İlişkin Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Hazırlanan "Yerel Yatırım Konuları Listesi" Yayımlandı
Yatırım Fonlarında Uygulanan Tevkifat Oranı Yüzde 17,5'e Çıkarıldı
Yerel Kalkınmaya Yeni Teşvik Modeli İle Her İl İçin Özel Yatırım Alanları Belirlenecek
Vergi Borçlarının Taksitlendirilmesinde Teminatsız Tecil Yapılabilecek Tutar 250 Bin Liraya Çıkarıldı
İhracatçı Firmaların Taahhüt Hesaplarını Kapatmasına İlişkin Esaslar Düzenlendi
İşlenmiş Kıymetli Madenlerin İthalatında Uygulanacak Ödeme Yöntemleri Belirlendi
Tarımsal Üretim Planlamasında Düzenleme Yapıldı
Demiryolu Alanındaki Değerlendirme Kuruluşlarının Faaliyetlerine İlişkin Esaslar Belirlendi
Deprem Nedeniyle Mücbir Sebep Hali Sona Eren Mükellefler İçin E-Defter Yükleme Süreleri Uzatıldı
Bazı Sanayi Ürünleri İthalatı İçin Tarife Kontenjanı Belirlendi ve Devam Formüllerinin Üretiminde Düzenleme Yapıldı