Tanzanya (Darüsselam) Genel Ticaret Heyeti (9 - 13 Şubat 2026)
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda Tanzanya ile olan dış ticaret hacmimizi artırmak ve firmalarımızın yeni iş birlikleri tesis etmeleri, pazar araştırması yapmaları ve yeni iş ve yatırım fırsatlarını değerlendirmeleri amacıyla, Tanzanya'nın Darüsselam şehrine bir ticaret heyeti düzenliyor.
Tarih
9-13 Şubat 2026
Başvuru için son tarih:
24 Aralık 2025, Çarşamba
Sektörler
Demir-Çelik, Elektrik-Elektronik, Enerji, , İnşaat-Yapı Malzemeleri, İlaç ve Tıbbi Cihaz, Kimyevi Maddeler ve Mamulleri, Makine ve Aksamları (Tarım ilaç ve makineleri, Gıda/Tarımsal İşleme) ve Otomotiv Endüstrisi başta olmak üzere tüm sektörlerimize açıktır.
Etkinlik Taslak Programı:
|
TANZANYA (DARÜSSELAM) TİCARET HEYETİ TASLAK PROGRAMI 9-13 Şubat 2026 |
|
|
9 Şubat 2026 Pazartesi |
|
|
16:45 |
İstanbul Havalimanı'nda Toplanma ve Check-in (Not: Uçuş Check-In işlemleri katılımcılar tarafından gerçekleştirilecektir.) |
|
19:40 |
İstanbul'dan Darüsselam'a Uçuş (TK603) Süre: 7 Saat 30 Dakika Saat (Tanzanya saati, Türkiye saati ile aynıdır) |
|
10 Şubat 2026 Salı |
|
|
03:10 |
Julius Nyerere Havalimanına Varış |
|
04:30 |
Otele Varış ve Check-in |
|
10:30 – 17:30 |
Firma-Kurum Ziyareti/Pazar Araştırması |
|
11 Şubat 2026 Çarşamba |
|
|
09:30 – 10:00 |
Kayıt |
|
10:00 – 10:30 |
Açılış Konuşmaları |
|
10:30 – 10:45 |
Kahve Molası |
|
10:45 – 17:00 |
B2B İş Görüşmeleri |
|
13:00 – 14:00 |
Öğle Yemeği |
|
19:00 – 21:00 |
Heyet Akşam Yemeği |
|
12 Şubat 2026 Perşembe |
|
|
09:00- 17.30 |
Firma-Kurum Ziyareti/Pazar Araştırması |
|
13 Şubat 2026 Cuma |
|
|
02:00 |
Otelden Check-out |
|
02:30 |
Otelden Havaalanına Transfer |
|
06:05 |
Darüsselam'dan İstanbul'a Uçuş (TK526) Süre: 8 Saat. |
|
11:10 |
İstanbul Havalimanı'na Varış |
Katılım Ücreti:
Ekonomi Sınıfı Uçak Biletli Katılım Ücreti: 57.000-TL
Heyete İlişkin Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
1- Tanzanya'ya girişte diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport Hamilleri 90 gün süreyle TBC'ye vizesiz giriş yapabilmektedir. Umumi pasaport sahibi olan kişilerin ise vize alması gerekmekte olup, Vize başvuru sürecinin katılımcılar tarafından yürütülmesi gerekmektedir.
2- Heyete katılım için öncelikle https://delegations.tim.org.tr/event/tanzania-dar-es-salaam-2026/company/register internet adresinde yer alan Başvuru Formu'nun doldurulması gerekmektedir. 11 Şubat 2026 günü Tanzanya'da düzenlenecek ikili iş görüşmeleri kapsamında Meclisimizce firma eşleştirme hizmeti alınacak olup, Heyet Başvuru Formu'nda paylaşılan sektör bilgileri doğrultusunda firmalarımızın katılımlarına dair bir ön değerlendirme yapılacaktır. Katılımı uygun görülen firmalarımıza konuya ilişkin bilgilendirme e-posta aracılığıyla yapılacaktır.
3- Meclisimizin, Tanzanya (Darüsselam) Ticaret Heyeti'ni Mücbir Sebep ve Haklı Durum Halleri göz önünde bulundurarak iptal etme hakkı saklıdır.
4- Katılım bedeli, aşağıda belirtilen paket kapsamında ekonomi sınıfı uçak bileti ile seyahat için 57.000 TL'dir. Katılım bedelleri, ön başvuru onayı alındıktan sonra tahsil edilecek olup, https://delegations.tim.org.tr/ sitesi üzerinden kredi kartı ile veya TİM Banka hesaplarına havale ile yapılabilmektedir.
5- Heyet hazırlık çalışmaları kapsamında B2B eşleştirme hizmeti alınan firmaya ödeme yapılması, uçak biletlerinin kesilmesi ve otel rezervasyonlarının yapılmasının ardından katılımcının katılımını iptal etmesi durumunda ücret iadesi yapılamamaktadır.
Katılım Ücretine Dahil Olan Hizmetler:
- İstanbul-Darüsselam, Darüsselam-İstanbul Ekonomi Sınıfı Uçak Bileti
- 5 yıldızlı otelde konaklama
- İkili İş Görüşmeleri (B2B)
- Toplantı günü öğle ve akşam yemeği
- Seyahat Sağlık Sigortası
- Heyet kapsamındaki transferler
- Toplantı günü gerek duyulduğunda tercüman hizmeti
Tanzanya (Darüsselam) Ticaret Heyeti kapsamında;
- Heyete katılım, başvuru formunun doldurulup ödeme yapılması ile kesinleşmektedir.
- Heyete katılım kontenjanla sınırlı olup, başvuru ve ödemelerin son güne bırakılmaması önem arz etmektedir.
- Türk ve yabancı alımcı firmalar arasındaki ikili iş görüşmeleri eşleştirme hizmeti alınan danışmanlık firmasınca (B2B firması) ayarlanacaktır. Meclisimize ulaşan başvurulardan öncelikle Türk katılımcı listesi kesinleştirilecek olup, kesin katılımcı olan firmalarımız adına B2B firmasınca yabancı potansiyel satın alımcılar tespit edilerek görüşmelerin yapılacağı gün etkinliğe davet edilecektir. Firmalarımızın ismen görüşmek istedikleri yabancı firmaları Başvuru Formunda belirtmeleri halinde bu firmalara da davet gönderilecektir.
- B2B görüşmeleri esnasında katılımcı firmalarımız eşleştirme yapılan yabancı firmalarla bireysel olarak görüşecektir. İhtiyaç halinde tercümanlık hizmeti verilecektir.
- Katılım bedeli ödemelerinin, başvurucu firma hesabından yapılması gerekmektedir.
- Ön başvuruları olumlu sonuçlanan firmalarımız için heyete katılım ödeme dekontlarının Meclisimize ulaşmasıyla kesinleşecek olup, heyet hazırlık çalışmaları kapsamında B2B eşleştirme hizmeti alınan firmaya ödeme yapılması, uçak biletlerinin kesilmesi ve otel rezervasyonlarının yapılmasının ardından katılımcının katılımını iptal etmesi durumunda ücret iadesi yapılamamaktadır.
- Konaklama ve iş forumu ile ikili iş görüşmelerinin yapılacağı otel bilgisi netleştiğinde katılımcı firmalarımıza bilgi verilecektir.
- Ülkeye girişte yapılacak gümrük kontrollerinde başvuru sahibinin geçmişte Tanzanya'ya giriş-çıkışta yaşamış olabileceği olumsuz durumlar (sınır dışı, vize süresini geçirme vb.) nedeniyle kişinin kendisinden kaynaklı yaşanabilecek sorunlarda Meclisimiz sorumlu olmayacak ve bu gibi durumlara istinaden yapılacak iade talepleri kabul edilmeyecektir.
İletişim:
- Miraç AKKOÇ
E-posta: [email protected] Tel: 0212 454 0269
- Hüseyin GÖK
E-posta: [email protected] Tel: 0212 454 0702